Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

In februari heeft Digital Services een aantal maatregelen genomen om de kans op een digitale dreiging zo veel mogelijk te voorkomen. Eén van dit maatregelen was om alle diensten zonder two-way authenticatie (2FA), benaderbaar vanaf het internet, dicht te zetten. Voor het Marin online documentatie systeem (MODS) en het Marin issue tracking systeem (MITS) betekende dit dat er vanaf het internet geen toegang meer mogelijk is. Niet-MARIN medewerkers konden geen gebruik meer maken van MODS en MITS. Dat is verandert en toegang via het internet is weer mogelijk. De noodzakelijke 2FA functionaliteit is beschikbaar voor MODS en MITS en daardoor voldoen beide producten aan de eis om een digitale dreiging zoveel mogelijk te voorkomen.
De noodzakelijk upgrades voor MODS en MITS zijn uitgevoerd en toegang met 2FA is mogelijk. Wat merk je straks van 2FA? Je merkt bij het inloggen dat je, naast je gebruikersnaam en wachtwoord, een code nodig hebt. Om deze code te kunnen maken, moet je je eerst registreren. Voor dit registreren heb je een Authenticator-App nodig. Die zorgt voor de code op je mobiele telefoon. Die code gebruik je voor het inloggen in MODS en MITS.
Tekst en uitleg voor deze registratie procedure vind je in MODS: https://mods.marin.nl/display/ALLDOC/Registratie+2FADeze registratie procedure is ook nodig voor niet-MARIN medewerkers die gebruik willen maken van MODS en MITS vanaf het internet.


Voor vragen over de registratie procedure kun je terecht bij de Service Desk.


  • No labels